Waarom zou je kiezen voor hypnose?

Mijn avontuur is zo een anderhalf jaar geleden begonnen. Toen ik via mijn goede vriendin Debbie bij Hypnose Instituut Nederland terecht kwam. Ik vond hypnose eigenlijk een beetje zweverig, en wist eigenlijk niet zo goed wat ik er nou van moest vinden. Ik zag ondertussen wel hoe mijn vriendin meer dan 1500 mensen, ja je leest het goed meer dan 1500 mensen heeft geholpen met afvallen doormiddel van een virtuele maagband. Hoe geweldig is dat he? Ik zat in haar community en zag de 1 na de andere foto van mensen die ontzettend veel afvielen en zich meteen ook heel goed gingen voelen. Ik ging me er steeds meer in verdiepen en begon het eigen wel leuk te vinden. Ik kwam bij de opleiding van Edwin Selij terecht. En ben zo hypnose en nlp gaan leren. De eerste les was ik nog steeds een beetje sceptisch trouwens hoor. Ik ben opgegroeid midden in Amsterdam, en vond hypnose toch meer iets voor uhm geitenwollen sokken typjes? 

Mijn leermoment

Wat mijn leukste leermoment was, was toen mijn schoonzusje met een probleem bij me kwam. Ze had namelijk erge last van haar bekkenbodem spieren en altijd een druk, alsof ze de hele dag moest plassen. Oké hup naar de fysiotherapeut, maar helaas hielp dit niet. De fysiotherapeut vertelde haar dat ze onbewust spanning zet op haar bekkenbodem spieren. Toen dacht ze: Hey! Onbewuste? Hypnose? Draait het niet allemaal om je onderbewuste met hypnose? En toen dacht ze gelukkig aan mij haha! Ze vroeg of ik haar wilde helpen, want ze werd er nu langzaam toch wel een beetje gek van. Zo gezegd zo gedaan, we gingen samen op de slaapkamer zitten en ik deed wat ik had geleerd tijdens mijn opleiding. En geloof het of niet, na werkelijk waar 1 sessie was het verdwenen. De eerste avond werd het al minder maar voelde ze het nog wel. Toen ik een paar weken later vroeg ‘He heb je nog last van je bekken?’. Kreeg ik als antwoord ‘Nee het is helemaal verdwenen’. Na 1 sessie van 90 minuten had ik haar van haar probleem afgeholpen.

Waarom kiezen voor hypnose?

En dan nu de vraag waarom hypnose? Omdat het gewoon leuk, makkelijk en natuurlijk is. Er komen geen medicijnen aan te pas. In 2018 is een onderzoek geweest van Professor Dr. Marc Benninga waarbij 260 kinderen met chronische buikpijn werden onderzocht de ene helft kreeg hypnotherapie aangeboden, en bij de andere helft werden medicijnen, gesprekken door kinderartsen aangeboden. En wat bleek? Bij de kinderen die onderzocht werden met hypnose was 85% van de klachten afgeholpen. Bij de kinderen die onderzocht werden door kinderartsen met medicijnen en gesprekken werd 25% klachtvrij. Een enorm verschil in de wetenschap. En de kindjes hoefde alleen maar te ontspannen en te fantaseren! Geen medicijn gebruik, helemaal niks! 

Daarom vind ik dat iedereen hypnose moet gebruiken bij klachten waarvan de oorzaak niet te achterhalen is. Als er van binnen namelijk blokkades ontstaan, dit kan door onverwerkte gebeurtenissen, trauma’s van alles kan het zijn. Dan uit dit zich meestal in fysieke klachten. En het fijne met hypnose is, dat je helemaal niet hoeft te weten wat je trauma’s zijn geweest. Je onderbewuste weet het, en dat is genoeg. We vragen je onderbewuste dit gewoon voor je op te ruimen. Na zo een sessie kan het ook zijn dat je gewoon moet huilen (heb ik ook gehad hoor) en als er wordt gevraagd ‘Waarom huil je nou?’ dan kan je er geen antwoord op gegeven. Je onderbewuste heeft gewoon je onverwerkte gevoelens opgelost en dat kan er op zo een manier uitkomen. Ook wel fijn toch? Een lekker potje kunnen huilen.

En nog even een leuke tip!

Hypnose op recept van Mirjam Bartelsman is een hele coole documentaire over dit onderzoek en de resultaten Ik kan ook echt iedereen aanraden om deze even te gaan kijken, zo kan je zien wat er tijdens zo een hypnose sessie nou allemaal gebeurt.

Ik hoop dat als je nog niet precies wat hypnose nou is, dat ik nou toch een beetje een duidelijk beeld voor je heb geschept. Hypnose is gewoon superleuk, en het mooie is tijdens dit ontspannen momentje je ook nog van je probleem wordt afgeholpen. Een win-win situatie dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *