let your body & soul chill
Sta in jouw kracht

Jouw bevalling is jouw kracht

Hoera! Je bent zwanger, gefeliciteerd! Het grote en spannende moment komt eraan: de bevalling. Jouw bevalling is niet alleen een bijzondere ervaring voor jezelf maar ook voor jouw gezin, en natuurlijk niet te vergeten voor jouw kleintje.  Het is belangrijk dat de bevalling zo fijn en ontspannend als mogelijk verloopt. Daar kan ik jou bij helpen.

Ik was 6 maanden zwanger toen een kennis een horror verhaal aan mij vertelde over een bevalling. Dat is het moment voor mij geweest dat ik letterlijk doodsangsten heb uitgestaan. Ik keek zo tegen de bevalling op, dat mijn dagelijks functioneren niet meer verliep zoals ik gewend was. Ik moest van mijn vriend hulpen zoeken en kwam bij Robin van der Loos uit. Dit heeft mij zo erg geholpen en ik ben zo zeker van mijn kunnen geworden, dat ik kan zeggen dat ik fijne bevalling heb mogen ervaren. Ik ben zo trots op mezelf en Robin zo dankbaar voor alles wat zij mij geleerd heeft tijdens dit traject.
Roberta Tribicute

Tijdens de bevalling is het belangrijk dat je jezelf kan ontspannen. Jij moet in jouw eigen flow komen en voorbereidt zijn op wat komen gaat. Ik werk samen met jou, aan de ontspanning oproepen en jezelf zo goed als mogelijk voorbereiden.

Tegenwoordig willen we allemaal op zo een natuurlijk als mogelijk manier bevallen, en het liefst zonder al teveel pijn. Ik kan jou aan de hand van hypnose een pijnbestrijdingstechniek aanleren die jou gaat helpen de pijn uit te schakelen. Hierdoor heb jij letterlijk jouw eigen pijnbestrijding, en kan zonder medische pijnstilling bevallen.

Ik help je met krachtige technieken de baas te zijn over jouw lichaam. Mocht er onverwachtse gebeurtenissen plaats vinden tijdens de bevalling, en loopt het niet zoals verwacht? Dan weet jij precies hoe je terug in je gevoel moet stappen, en kan je jezelf ontspannen waardoor je helder blijft en de regie in eigen handen hebt.

Waarom is een ontspannen bevalling zo belangrijk?

Emoties & bevalling

Een traumatische of pijnlijke bevalling heeft ook invloed op jouw kindje. Soms kan je deze gevolgen meteen opmerken zoals: veel en lang huilen, erg aanhankelijk zijn, eet- of slaapproblemen, problemen met slikken, darmkrampen, onrust.

Ook op latere leeftijd kan dit trauma zich op verschillende manieren uiten zoals: afgesloten zijn van buitenwereld, angstig zijn, geen sociale contacten, slecht slapen, eetproblemen, darmklachten, huidproblemen.

Huidproblemen worden veroorzaakt door de druk op het immuunsysteem tijdens de bevalling.

Lichaam & bevalling

Je lichaam reageert vanzelf op de bevalling door zelf een pijnstilling aan te maken. Super fijn toch? Dit zijn de zogeheten enfordines. Heb je last van spanning of angst tijdens de bevalling dan wordt de aanmaak van enfordines beïnvloedt en maak je dus minder aan. Hoe meer je ontspant en voor jezelf een fijne omgeving creëert, hoe minder pijnlijk jouw bevalling zal zijn.